Porkkanakakku

Pohja
4,5 dl raastettua porkkanaa
3,5 dl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria
2 dl öljyä 
1,5 dl kasvimaitoa
5,5 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta 
1,5 tl soodaa
1/2 tl suolaa 
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa

Kuorrutus
100 g tummansinistä Keiju-margariinia, huoneenlämpöisenä
225 g maustamatonta vegaanista tuorejuustoa, esim. PåMackan, huoneenlämpöisenä
2 dl tomusokeria 
2 tl vaniljasokeria

1) Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele 24 cm irtopohjavuoka margariinilla ja pyörittele vuoassa korppujauhoja / kookoshiutaleita, kunnes vuoan sisäpinta on tasaisesti jauhotettu.
2) Mittaa kulhoon fariinisokeri, öljy ja kasvimaito. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
3) Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne nestemäisiin. Sekoita joukkoon vielä raastettu porkkana.
4) Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista sitä noin 45 min tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
5) Sekoita yhteen kuorrutteen huoneenlämpöiset ainekset ja levitä kakun päälle.

Jos haluat jämäkämmän kuorrutteen, vaihda Oatlyn PåMackan Schlagfixin Mascarponeen. Lisää hieman tomusokeria. Kaksinkertaisella ohjeella saat pellillisen.

Alkuperäinen ohje on Saara Törmän – Oodi viidelle porkkanalle


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *