Marja-rahkapiirakka

 Piirakkapohja
200 g maidotonta margariinia (käytin leivontamargariinia)
1 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
tarvittaessa 0,5 dl kasvimaitoa

Täyte
1 prk Alpron GreekStyle vaniljarahkaa
2 tl vaniljajauhetta
n 1,5 dl pakastemarjoja (tai maun mukaan)

  • Vaahdota monitoimikoneessa margariini, sokeri ja vaniljajauhe.
  • Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe.
  • Lisää jauhot vaahdotettuun margariini-sokeriseokseen ja mikäli taikina jää liian kuivaksi (muruinen), lisää kasvimaito.
  • Taputtele jauhotetulla kädellä taikina voideltuun vuokaan (Ø n 25 cm). Nosta taikinaa myös reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa noin puoli tuntia.
  • Nosta piirakkavuoka suoraan jääkaapista 200°C uunin alimmalle tasolle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.
  • Levitä rahka esipaistetulle piirakkapohjalle ja ripottele päälle marjat. Jatka paistamista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Piirakka saa jäädä keskeltä hieman hytkyväksi, mutta reunojen tulee olla täysin jähmettyneitä. 
  • Anna piirakan jäähtyä kunnolla, mieluiten yön yli jääkaapissa, ennen tarjoilemista. Maut tasaantuvat ja piirakka on helppo leikata.

Jos haluat tehdä piirakan ilman soijaa, voit käyttää esimerkiksi kaurajogurttia.
Silloin täyte on seuraavanlainen:
– 300 g maustamatonta paksua kaurajogurttia* (esim. Yosa Greek style, Oatly Turkkilainen)
– 1/2 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
– 1/4 dl sokeria

Sekoita kaurajogurtti, perunajauho, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Kaada jogurttiseos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele marjat täytteen pinnalle. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *